Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић разговарао са америчким адмиралом Фогом

Поповић разговарао са америчким адмиралом Фогом

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са командантом Здружених снага НАТО-а у Напуљу, америчким адмиралом Џејмсом Фогом.

Поповић је госта упознао са најзначајнијим активностима општине Грачаница. Осим тога тема данашњег разговора била је и актуелна политичко-безбедносна сиутација у општини Грачаница.

Том приликом председник општине Грачаница је напоменуо да је забринут због честих крађа. Поповић је истакао да су грађани узнемирени и због инцидената и напада на србе који су се догодили у другим општинама на Косову.

Поповић је казао и да грађани општине Грачаница имају поверење у припаднике КФОР-а, као и да се у њиховом присуству осећају безбеднијим.

Командант Фого поновио је да је да је КФОР посвећени својој мисији а то је очување стабилности, безбедног окружења и слободе кретања за све грађане.

Након разговора у кабинету председника општине, Поповић и Фого посетили су и манастир Грачаницу, где их је дочекао и угостио владика Теодосије, који је америчком адмиралу пренео своје виђење безбедносне ситуације.

Епископ рашко-призренски Теодосије је посебан акценат ставио на непоштовање закона о заштићеним зонама, односно угрожавањем манастира Високи Дечани изградњом пута у његовој непосредној близини.

Адмирал Фого општину Грачаница обишао је заједно са командантом КФОР-а, италијанским генералом Салваторем Коучијем.

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …