субота , 20 октобар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Ђурић: Не прихватамо ултиматуме

Канцеларија за Косово и Метохију одбацује тврдње косовских званичника да су Београду и Приштини представљена четири стуба за историјски споразум. Марко Ђурић реагује и на изјаву Рамуша Харадинаја, да ће 2018. бити година либерализације виза и формирања косовске војске.

“Харадинај и Хоџај показују своју нервозу – нервозу чији је узрок управо у чињеници да се ни један од тих њихових наума и циљева не остварује нити може да се оствари. Ако било ко од њих мисли да обмањивањем и лажима домаће и међународне јавности може да оствари своје циљеве, дубоко ће се разочарати”, наводи Ђурић.

Додаје да не постоји никакав папир нити начин којим би се Србија натерала да прихвати нешто што није компримис.

“Никакав папир, никакав начин да се Србија натера да прихвати нешто што не би био компромис или да се Србија натера да уради нешто једнострано не постоји и не може постојати. Онај ко мисли да се до решења може доћи на било који други начин осим путем компромиса је на озбиљној стрнапутици и не ради у интересу свог народа. Ми интересе нашег народа чувамо. Не пада нам на памет да прихватимо ни формирање лажне косовске војске нити било какве ултиматуме ни у овом случају непостојеће Хоџајеве папире”, наводи Ђурић.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Милионско лобирање „за“ и „против“ учлањења Косова у Интерпол

И ове ће године Косово покушати да на скупштини Међународне организације криминалистичке полиције (Интерпол), која …