Главна / Вести / Косово и Метохија / Тодосијевић и Поповић положили камен темељац за зграде у Лапљем Селу

Тодосијевић и Поповић положили камен темељац за зграде у Лапљем Селу

Министар администрације и локалне самоуправе Иван Тодосијевић и председник општине Грачаница Срђан Поповић положили су данас камен темељац за почетак изградње станова у Лапљем Селу, намењени стамбеном збрињавању социјално угрожених породица и младим брачним паровима на територији општине Грачаница.

Шест зграда са по 24 стамбене јединице биће изграђене у непосредној близини већ постојећег стамбеног насеља у Лапљем Селу.

Министар администрације и локалне самоуправе поручио је данас у Лапљем Селу да је изградња зграда симбол опстанка и жеље за мирним животом и суживотом са осталим заједницама на Косову и Метохији.

“Изградња станова је порука свима који желе да дестабилизују ситуацију на Косову и Метохији да Срби желе мир и суживот са осталим заједницама на овим просторима”,истакао је Тодосијевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је приликом полагања камена темељца за изградњу станова истакао да се ради о једном од капиталних пројеката општине Грачаница.

“Пројекат, којим је предвиђена изградња шест зграда са по 24 стамбене јединице је један од капиталних пројеката општине Грачаница, која за дугорочну политику има стамбено збрињавање становништва општине Грачаница. Са изградњом станова ће се наставити и у будућем периоду”, најавио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Пројекат изградње станова у Лапљем Селу вредан је 450.000 евра а потпомогнут је од стране Министарства администрације и локалне самоуправе. Рок завршетка радова је до краја септембра текуће године. Станови ће бити расподељени према израђеној социјалној карти становања општине Грачаница.

Check Also

Представници Канцеларије за КиМ и Министарства просвете обишли ученике у Грачаници

Ученици основних и средњих школа на територији централног Косова и Метохије данас су, након три …