Главна / Друштво / Обележен Светски дан заштите животне средине 

Обележен Светски дан заштите животне средине 

Поводом Светског дана заштите животне средине 5. јуна, у ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици организована је садња раскошног украсног дрвећа каталпе.

Акција садња дрвећа има за циљ, скренути пажњу на значај очувања природе, подигнути ниво еколошке свести и мотивисати децу да се укључе у борбу за очување планете.

Ученици нижих разреда прикључили су се акцији, а Општина Грачаница је за учеснике ове акције обезбедила мајице са логом овогодишње општинске промоције Дана планете Земље.

Директор инспекције Милош Аритоновић истиче да овогодишње обележавање има за циљ едукацију деце о значају и начину на који сваки појединац може да допринесе заштити животне средине на личном примеру и личним радом.

„Протеклих година је Дан планете Земље, обележен низом предавања на тему значаја и очувања животне средине, организованих за ученике основних школа, ове године смо хтели да покажемо на практичан начин како треба бринути о очувању заштите животне средине“, казао је Аритоновић.

Широм света данас се обележава Светски дан заштите животне средине, људи широм планете уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Саобраћајна несрећа на улазу у Лапље Село

На улазу у Лапље Село из правца Грачанице у послеподневним сатима дошло је до теже …