Главна / Вести / Косово и Метохија / Харадинај потврдио: Повлачимо платформу за дијалог са Београдом

Харадинај потврдио: Повлачимо платформу за дијалог са Београдом

Косовски премијер Рамуш Харадинај потврдио је данас да је влада одлучила да из скупштинске расправе повуче предлог платформе за финални дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине.

Реч је о платформи која је јуче поново скинута са дневног реда седнице скупштине, јер политичке партије не могу да се сагласе са предлогом да председник привремених косовских институција Хашим Тачи буде шеф приштинског тима за дијалог са Београдом.

Харадинај је новинарима рекао да је одлуку о повлачењу платформе из парламента донео имајући у виду велико интересовање за расправу у политичким странкама, у парламенту и међу грађанима.

“Да би дали времена расправи и како би избегли ломове међу странкама повукли смо платформу за разговоре са Србијом. Тако дајемо времена политичком партијама да својим идејама и предлозима дају свој допринос, јер Косово има потребу да тако важна тема буде свеобухватно представљена”, рекао је Харадинај.

Одлука о повлачењу платформе из парламента дошла је након јасног става најутицајнијег Демократског савеза Косова да неће гласати за њено прихватање.

Иначе, осим предлога да Тачи буде шеф приштинског тима у дијалогу са Београдом, у документу у свега неколико тачака, између осталог, стоји да скупштина инсистира да дијалог треба окончати “међународно обавезујућим правним споразумом, путем којег треба да дође до реципрочног признања Косова и Србије. Скупштина”.

Check Also

Срђан Поповић положио камен темељац за проширење школе “Краљ Милутин”

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу анекса Основне школе Краљ …