понедељак , 17 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Петковић: Саветовалиште за дијабетес од великог значаја за пацијенте

У Дому здравља у Грачаници недавно је отворено Саветовалиште за дијабетичаре. Циљ отварања поменуте службе је подизање свести становништва о значају превентивног деловања али и едукација пацијаната који живе са овом болешћу.

Координатор Саветовалишта за дијабетичаре Владимир Петковић, гостујући у Дневнику Телевизије Грачаница истакао је да је дијабетес болест која је у великој мери присутна у свету, да су статистички подаци који то потврђују забрињавајући и да је стога отварање поменуте службе од великог значаја за пацијенте у нашој општини и шире.

“Према статистичким подацима којима располажемо, број оболелих од дијабетеса у свету заједно са претпоставком о броју оних који још увек нису открили постојање болести, је негде око 10 процената. Циљ отварања Саветовалишта је превентивни рад у овој области али и едукација пацијената који живе са дијабетесом 24 сата дневно и седам дана у недељи. Већ на самом почетку рада, пацијенти су препознали значај наше службе. Свако ко дође код нас добиће све неопходне савете стручних лекара који већ раде у нашем Дому здравља”, истакао је Петковић.

Поред свакодневног рада, Саветовалиште за дијабетичаре редовно организује предавања на различите теме из ове области, како би на још један начин помогли пацијентима да болест држе под контролом и како не би долазило до компликација.

Саветовалиште за дијабетес ради сваког радног дана од седам сати.

Погледајте и ...

Обрадовић:Срамота је извргавати руглу због другачијег става

Марија Обрадовић, потпредседница Главног одбора Српске напредне странке критиковала је поједине представнике опозиције због увреда …