понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Веће присуство полиције испред школа

У циљу унапређења безбедности деце у школама до краја школске године биће повећано присуство полиције испред образовних институција, договорено је на састанку председника општине Грачаница са директорима школа и представницима безбедносних структура.

Након инцидента у школи у Сувом Долу и синоћње серије пљачки у Грачаници, на иницијативу председник општине Грачаница Срђана Поповића одржан је заједнички састанак са директорима школа и предшколских установа, представницима полиције, КФОР-а и ОЕБС-а, како би се утврдили приоритети и превентивне активности у циљу унапређења безбедности, пре свега, у школама.

„Како би се безбедност подигла на виши ниво договорено је да се на територији општине Грачаница повећа присуство полиције. Договорено је повећање полицијских патрола на четири тачке у општини Грачаница, испред школа у Угљару, Сувом Долу, Скуланеву и Лапљем Селу. Према плану присуство полиције ће бити повећаноу периоду када је фрекфентност деце у школама највећа“, казао је Поповић.

Говорећи о серији ноћашњих пљачки у Грачаници, председник Поповић је казао да је да су грађани веома узнемирени, те да ће се у координацији са полицијом и КФОР-ом и разговора са оштећеним грађанима такође предузети одређене мере.

На састанку са директорима образовних институција присутни су били командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, шеф сектора оперативе за регион Приштине, и пуковник КФОР-а Данијел Бајата, који је казао да међународне снаге детаљно прате ситуацију на терену, те да ће уколико буде потребно пружити подршку и помоћ полицијским снагама, као и повећати патроле испред школа.

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …