понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Многобројни догађаји у оквиру манифестације “Видовдан 2018”

Видовданске свечаности у Грачаници почеле су ликовном колонијом, која се завршава данас, а на којој је учествовало десет уметника. Изложба слика насталих на овој колонији планирана је за 25. јун, рекао је гостујући у Дневнику ТВ Грачаница, уредник Галерије Дома културе Небојша Јевтић.

“Овогодишња ликовна колонија се већ приводи крају, а оно што су наши уметници створили грађани ће моћи да виде на изложби у Галерији Дома културе у Грачаници 25.јуна, када ће бити одржана и промоција часописа „Видовднски Гласник“. Као и ранијих година у оквиру обележавања Видовдана очекује нас много културних догађаја”, истакао  је Јевтић.

Он је нагласио да ће полуфинални избор Косовке девојке бити одржан у осам општина у периоду од 14. до 24.јуна, а финални као и ранијих година у порти манастира Грачанице 26.јуна.

“Поред избора за Косовку девојку, наше мештане очекује велики концерт “YU GRUPE”, који ће бити одржан  у Дому културе 20.јуна. Поред тога, 26. јуна у порти манастира концерт ће одржати и етно група “Извор” из Врања, а већ традиционалан је постао концерт Симфонијског оркестра РТС-а 27.јуна”.

У оквиру Видовданских свечаности и ове године биће одржано вече НИЈП “Панорама-Јединство”, као и промоција часописа “Стремљења”, а 27. јуна биће одржано “Видовданско песничко бденије” када ће бити додељене награде “Златни крст кнеза Лазара”, “Грачаничка повеља”, “Кондир косовке девојке” и “Перо деспота Стефана Лазаревића”.

Погледајте и ...

Дечије позориште „Јанићије Поповић“ реализује пројекат “„Арно Гујон и радост у свакој школи на КиМ“

Глумци дечијег позоришта „Јанићије Поповић“, секције Дома културе у Грачаници  јуче су у Ораховцу и …