Главна / Култура / Приређено књижевно вече у читаоници Даринке Јеврић

Приређено књижевно вече у читаоници Даринке Јеврић

У читаоници Даринке Јеврић у Дому културе у Грачаници, синоћ је приређено књижевно вече, које је, како су и сами актери промоције приметили, могло да се назове и литерарним перформансом.

Наиме, о два писца, Сунчици Денић и Александру Лаковићу и њиховим најновијим делима “Матица” и “Кад куће нисмо закључавали”, међусобно повезаним и испреплетаним, говорили су др Драгомир Костић и Жарко Миленковић.

Сунчица Денић и Александар Лаковић су писци родом са Косова и Метохије. И не познајући се пронашли су заједничку нит- љубав према завичају, која их је  повезала и током писања али и током заједничког представљања књижевних дела.

Сунчица је у обраћању присутнима истакла да је промоцију своје књиге одржала у Грачаници и да је са промовисањем ту и завршила, јер је, како каже, писала за свој народ, односно, за оне који су остали да живе на Косову.

“Када су ме питали где сте све одржали промоцију, рекла сам у Грачаници и нећу је даље промовисати, јер сам је писала за свој народ, односно за оне који су остали да живе на Косову”, рекла је Денић.

Александар Лаковић је истакао да је целокупно његово песништво, као и песништво Сунчице Денић утемељено на овим просторима.

“Целокупно песништво Сунчице Денић, њена проза и моје песништво и проза су утемељени овде. Мислим да нас двоје казујемо да сваког од нас овде одређује завичај и нас двоје као бића, као песнике управо детерминише оно што смо доживели у свом завичају”, рекао је Лаковић.

Бројна публика у читаоници Даринке Јеврић могла је синоћ да ужива у деловима из презентованих књига двоје поменутих писаца.

 

Check Also

Преко 2000 деце учествује на Дечијој колонији у организацији Ансамбла “Венац”

Под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Ансамбл „Венац“ организује Венчеву “Дечију колонију – …