Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Држава Србија стоји иза вас

Ђурић: Држава Србија стоји иза вас

На свечаној седници Српске листе директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је значај Српске листе на овим просторима и пренео им честитку председника Вучића.

“Српска листа је наш темељ останка и опстанка српског народа…. Ово није само прилика за славље већ је потреба да разговарамо о стању ствари онакве какве она заиста јесте. Српска листа је у ових годину дана остала онаква каква јесте остала бедем останка и опстанка на Косову и Метохији, ја им на томе захваљујем и преносим поздраве нашег председника Александра Вучића”.Време које је пред нама је изузетно тешко у њему ће свака наша рана десетоструко више да нас кошта, и време у којем ће свака врлина посебно бити на искушењу и баш зато имамо три пута већу одговорност истакао је Ђурић.

Ђурић је рекао да подршку коју добијају од наше државе и народа морају свакодневно да доказују на терену, у разговору са грађанима решавајући њихове проблеме и додао да је Србија под великим притисцима.

„Желим да кажем да ће се Србија у наредном периоду суочити са огромним притисцима, зато је наша обавеза и одговорност да будемо јединствени и чврсти као стена и да будемо снажна подршка у предстојећим изазовима и времену а за то треба систематично и темељно да обављамо све наше задатке“, казао је Ђурић.

Он се обратио и градоначелницима рекавши им да се они не баве само комуналним питањима већ се свакодневно боре за стварање услова за опстанак и останак на Косову и Метохији.

„Биће много покушаја у наредном периоду да се наша листа ослаби, биће много покушаја да у Српској листи дође до поделе, нико од наших противника није срећан што смо основали Српску листу, нико од наших противника није срећан што српски народ, у политичком смислу, на Косову и Метохији данас убедљиво највишим делом мисли као један и подржава политику државе Србије на челу са Александром Вучићем. Проблеме треба да решавамо сами никако уз помоћ некога са стране“, рекао је Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да Срби никада неће одустати од борбе за КиМ, за породице у јужној покрајини, за нашу, како је рекао, једину мајку државу Србију.

„Држава Србија ће и у наредном периоду, колико год тај период био тежак, наставити по сваку цену и са свиме чиме као држава располаже да стоји иза вас. Немојте да вас било ко лазе да било ко у Србији одустаје од вас и ваше будућности. Немојте да вас било ко лаже да постоји алтернатива, јер смо у слози са нашом једином мајком државом Србијом“, поручио је Ђурић окупљеним члановима Српске листе на Техничком факултету у Косовској Митровици.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Председник општине изричит, одбија одлуку о повратку имовине манастиру Дечани

Председник општине Дечани Башким Рамосај рекао је за КТВ да неће применити одлуку Уставног суда …