уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Представа „Ивица и Марица“ за малишане „Ђурђевка“

Позориште младих из Грачанице данас је за малишане предшколске установе “Ђурђевак” у Грачаници извело луткарску представу „Ивица и Марица“. Наредних дана представа ће бити изведена и у осталим вртићима, најављује директорица Позоришта младих Тања Трифић.

Дечија луткарска представа „Ивица и Марица“ трећа је представа коју  Позориште младих из Грачанице реализује након дугогодишњег периода. Представа је намењена деци узраста до 7 година а изводе је основци те је зато и организована у вртићу „Ђурђевак“.

Директорица Позоришта младих из Грачанице Тања Трифић, у изјави за инфо службу општине Грачаница,  наглашава да је ово прва предства за коју су радници општине Приштина, под чијом управом позориште ради, сами правили лутке. Она најављује да ће до краја месеца бити организована и радионица за основце у циљу израде предмета и лутака неопходних за даљи рад позоришта и организовања нових представа.

Тања Трифић се захвалила Одељењу образовања општине Грачаница и Алтернативном културном центру који су помогли одржавање представе као и одржавање радионице која је у плану.

Са припремама на реализацији нових представа, како је најављено, Позориште младих наставља од септембра.

Погледајте и ...

Милан Гајић: Косово и Метохија у срцу

Збирка песама “Идила се у сну снила” Милана Гајића привукла је пажњу љубитељима лепе писане …