ВестиКосовоНасловна

Верски туризам један од главних туристичких потенцијала Општине Звечан

Трећи дан Међународног сајма туризма у Београду био је резервисан за представљање Општине Звечан, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију.

Велики број посетилаца је највише интересовало представљање верског туризма. 

Општина Звечан се може похвалити изузетно богатим природним и културно-историјским споменицима, па је представљање туристичких потенцијала привукло велику пажњу посетилаца.

Представљање нематеријалног наслеђа, обичаја, традиције, песама и игара са Косова су разлог због којег би требало посетити Косово и Метохију и доживети га на прави начин.

Верски туризам је оно на шта смо посебно поносни, поручила је директорка Туристичке организације Звечан Наташа Аксентијевић.

„Ове године Звечан представљамо кроз верски и културни туризам захваљујући богатом културно-историјском наслеђу које постоји на територији наше општине. Ми са поносом можемо да истакнемо да се на територији наше оштине налазе три средњовековна споменика културе: Тврђава Звечан, манастир Бањска и манастир Соколица“, истакла је Аксентијевић.

Својим искреним трудом, љубављу и залагањем на најлепши начин, кроз песму и игру, млади Звечана негују културу и обичаје овог краја.

Презентације, промоције, дегустације специјалитета, дружење уз неизоставну песму и игру су разлог зашто посетиоци воле да обилазе штанд Канцеларије за КиМ.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон