Главна / Друштво / Иванчевић: РТВ “Пулс” важан део ЈП “Мрежа Мост”, све честитке

Иванчевић: РТВ “Пулс” важан део ЈП “Мрежа Мост”, све честитке

РТВ Пулс из Шилова на Косову и Метохији овогодишњи је добитник награде за новинарску храброст „Милан Пантић“. Награда је данас уручена директору и главном и одговорном уреднику овог медија Ненаду Миленковићу.

Новинарска награда „Милан Пантић“ , која се у организацији компаније „Новости“ додељује за новинарску храброст ове године припала је РТВ „Пулс“ из Шилова због тога јер се свакодневно суочавају са проблемима у извештавању. Живећи у непријатељском окружењу а ипак успевајући да објективне и тачне информације на време пренесу својим гледаоцима и слушаоцима, може се рећи да је ове године награда отишла у праве руке, кажу из Удружења новинара Србије.

„Ово је највеће признање за нас, од постојања Радио телевизије „Пулс“ . Велико је јер долази од једне од највећих медијских институција у Србији. Ово признање за храброст је један терет који ћемо ми да носимо у свом раду и које ћемо морати да бранимо и чувамо“, рекао је директор и главни и одговорни уредник РТВ „Пулс“ Ненад Миленковић.

Он је додао да „ако би тражили хероје у „Пулс“-у онда су то наши саговорници“.

„Они који скупе храброст и стану испред камере и прикажу истину онакву каква јесте, они су хероји. Награду није добила само РТВ „Пулс“ већ су је добили и сви наши саговорници, чак и гледаоци. Сви мали и велики људи“, рекао је Миленковић.

Према речима Милана Бабовића, заменика главног уредника „Вечерњих новости“, оно са чим се данас суочавају новинари на Косову и Метохији је страшно и трагично.

„Удружење новинара Србије увек настоји да помогне и охрабри како би свој посао радили онако како су га радили до сада, јер у условима када никада не знате да ћете се са задатка вратити неповредјени, новинарски посао добија нову димензију о којој ми у Београду и ван Косова и не размишљамо“, нагласио је Бабовић.

Директорица Јавног предузећа „Мрежа Мост“ у чијем саставу ради РТВ „Пулс“ Сладјана Иванчевић истакла је да је „Пулс“ важан део овог предузећа.

„Ми смо породица која све лепе и ружне ствари дели заједно. Жао ми је што је до постојања и уручења овакве награде уопште морало да додје. Али то је стварност, садашњост и стално се дешава“, нагласила је Иванчевић.

Она је честитала својим колегама уз уверење да ће колектив награду оправдати јер се „они храбри, буде, спавају и храбро живе“.

„Њима не преостаје ништа друго него да буду храбри“, закључила је Иванчевић.

Говорећи о свом занату, уредница РТВ „Пулс“ Бранка Миленковић истакла је да „бити новинар на Косову и Метохији је велики изазов“.

„Увек када говорите истину некоме сте трн у оку, па одатле и напади на мене и колеге. Медјутим, када професионално и предано радите свој посао онда стижу и овакве награде које су јако битне за нас“, рекла је Миленковић чеситајући колегама награду.

Награда је установљена у знак сећања на дописника „Вечерњих новости“ из Јагодине, Милана Пантића који је убијен 11. јуна 2001. године у ходнику испред свог стана а убица још није пронадјен.

Награду су до сада добили Југослав Ћосић, Живојин Ракочевић, Мишо Ристовић, Никола Брзић, Владимир Митрић, Загорка Ускоковић, Драгана Зечевић, и многи други. Награда се састоји од повеље и новчаног износа од 100 хиљада динара а уручује се на дан убиства Милана Пантића.

Check Also

Одржан Сајам образовања “Дођи, информиши се”

Четврту годину за редом Дом културе Грачаница у сарадњи са општиним Грачаница и средњим школама …