Главна / Друштво / Камен темељац за балон салу у Д.Гуштерици

Камен темељац за балон салу у Д.Гуштерици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић положио је камен темељац за изградњу балон сале у Доњој Гуштерици, истакавши да је ово један од битнијих пројеката за општину Грачаница.

Поповић је том приликом закључио да је нарочито важно да се општина равномерно развија.

„Ми ћемо сву своју енергију и све своје напоре уложити да нам омладина живи боље да имају што разноврсније садржаје, да могу да се баве спортом и да се здраво развијају“, казао је Поповић.

Директор одељења за урбанизам Дејан јовановић  навео је да је ово балон сала за мали фудбал и да ће служити за четири села Ливађе, Добротин и Доњу и Горњу Гуштерицу.

„У питању је изградња балон сале укупне квадратуре 1200 м2, вредност овог пројекта је 83 хиљаде евра и планирани рок завршетка јесте три месеца“, рекао је Јовановић.

Директор Регионалне болнице Небојша Миловановић наводи да је у Гуштерици недостајао један овакав објекат.

„Ово је још један доказ да општина Грачаница покушава да развије сва своја села, а балон сала ће пружити све што наша деца нису имала до сада. Захваљујући овом пројекту деца ће моћи да спроводе физичке активности у једном простору који је здрав за њих“, казао је Миловановић.

Балон сала се гради у склопу школског дворишта ОШ „Кнез Лазар“ . Конструкција ће бити метална покривена церадом, а унутар објекта је предвиђена вештачка трава. Средства за изградњу балон сале обезбедила је Општина Грачаница и Одељење образовања.

Check Also

Помоћ народним кухињама у Рашко-призренској епархији

Покрајинска влада Војводине  данас је  упутила контингент хуманитарне помоћи народим кухињама на подручју Епархије рашко-призренске …