понедељак , 25 март 2019
НАЈНОВИЈЕ

Одржанa седница СО Грачаница

У сали Скупштине општине Грачаница одржана је четврта редовна седница.

Чланови одбора најпре су усвојили записник са четврте редовне седнице одржане дана 18.05.2018. године а потом је директор одељења пољопривреде Драгиша Стојановић образложио на предлог Срђана Поповића, председника општине Грачаница предлог одлуке о додели субвенција из области пољопривреде.

Извештај о раду пољопривредне инспекције за 2017. годину пред члановима Одбора за политику и финансије представио је директорОдељења инспекције МилошАритоновић након чега је извештај усвојен.

Аритоновић је казао да је план деловања општинске пољопривредне инспекције испуњен и да су циљеви остварени.

„Против извршиоца злоупотребе пољопривредног земљишта покренут је поступак пред надлежним судом. Укупно је било 14 прекршајних поступака“, казао је Аритоновић.

Што се рада грађевинске инспекције тиче директор одељења инспекције је казао да је укупно било 52 записника о затеченом стању, 19 решења о обустави грађевинских радова и 7 решења о уклањању грађевинских објеката.Он је навео да се од ове године према препоруци ревизије креће са инспекцијском картом које се тичу контроле објеката које већ имају грађевинску дозволу.

Чланови одбора једногласно су усвојили предлог директора финансија  о преносу неутрошених финансијских средстава из 2016. и 2017. у 2018. годину. Предлог је пред одборницима СО Грачаница образложио директор општинског одељења финанија Славиша Ничић.

Одборници су једногласно усвојили и предлог одлуке локалног плана деловања 2018-2022.године за укључивање заједница Рома, Ашкалија и Египћана општине Грачаница.Службеник Канцеларије за заједнице Леутрим Ајети образложио је овај предлог пред СО Грачаница.

Под тачком разно повела се дискусија одборника у вези стамбеног збрињавања на територији општине Грачаница, процедуре око захтева мештана у вези легализације кућа у Новом Бадовцу као и око превентивних решења у случају обилних падавина на територији општине Грачаница.

Погледајте и ...

Грачаница: „На дашњи дан пре двадесет година почело страдање српског народа, које на КиМ траје и данас“

Парастосом, полагањем цвећа на спомен обележје и поетским часом,  у Грачаници је обележена двадесета годишњица …