уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Породици Јовић уручена донација Канцеларије за Косово и Метохију

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију доктор Зоран Бојовић посетио је данас породицу Јовић у махали Манута, у новобрдском селу Зебинце, којој је недавно председник општине Светислав Ивановић недавно уручио опрему за мужу крава. Опему у вредности око 500 евра је донирала Канцеларија за КиМ.
Петочлана породица Јовић је једина преостала српска породица у овом делу Новог Брда. Живе искључиво од пољопривреде на породичном имању на којем гаје осам крава, четири телади и десетак оваца.

„Ова помоћ нам је у многоме олакшала посао, јер је мужа крава тежак посао. До скоро нам је требало више од три сата за мужу, а сада то обавимо за само двадесетак минута“, каже домаћин Синиша Јовић.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ за економски развој др Зоран Бојовић каже да Канцеларија редовно испуњава све обавезе које је преузео председник Србије Александар Вучић на народном скупу у Лапљем Селу, а најављује и нове инвестиције.

„Влада Србије одвојила је 200 милиона динара за пољопривреднике на КиМ и позивам све заинтересоване да се пријаве и конкуришу. Сва документација им је доступа у оргранима српске локалне самоуправе, а конкурс траје до 20.јуна“, рекао је Бојовић.
Извор: РТВ Пулс

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …