Главна / Друштво / Отворен пут Батусе-Враголија

Отворен пут Батусе-Враголија

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић отворио је пут Батусе-Враголија, чију је реконструкцију и проширење општина Грачаница финансирала са 150 000 евра.

Завршетком ове деонице пута у дужини од  1056 метара окончани су радови на путном повезивању 6 српских села у долини реке Ситнице.

„Овај пут је веома битан за мештане Батуса зато што смо овим путем скратили километражу са Угљарем са 14 на 6 километара. Из разовора са мештанима видео сам да су они задовољни овим пројектом, а ми као општина нећемо стати на овом пројекту, желимо да ово место учинимо лепшим и да мештанима улепшамо живот“, каже градоначелник Грачанице.

По речима мештана Батуса, реконструкција овог пута коју чекају годинама им је изузетно значајна. Они се надају да је ово тек почетак стварања бољих услова  за њихов останак и општанак на овом подручју.

Иначе упоредо са завршетком путне мреже, општина Грачаница реализује и пројекат водоснабдевања српских средина на овом подручју који би како је планирано требало да буде завршен до краја ове године.

Check Also

ГИЦ израђује заштитне визире за медицинске раднике на КиМ

У циљу заштите од коронавируса млади људи из Gracanica Innovation Centre решили су да дају …