Главна / Друштво / С. Поповић са представницима локалних савета

С. Поповић са представницима локалних савета

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са представницима Локалних савета са територије општине са којима је разговарао о тренутној ситуацији у местима која чланови савета заступају.

Чланови локалног савета општине Грачаница пренели су председнику општине Грачаница информацију да су мештани општине Грачаница са пажњом и узнемирењем примили информације о недавним нападима на децу у Старом Грацку и Сувом Долу као и о серији разбојништава на територији општине Грачаница.

Они су председнику општине казали да су мештани у сталном страху и на опрезу те да посебно брину за безбедност деце. Они су као позитиван оценили захтев председника Поповића да од безбедноних структура затражи веће присуство на терену.

Представници локалних савета изнели су председнику општине Грачаница проблеме и у вези електро енергетске ситуације у појединим местима као и о проблему незапослености младих.

Поповић је обећао да ће општина Грачаница у складу са својим овлашћењима наставити да улаже у равномерни развој свих места на бтериторији општине Грачаница и да ће помоћи где год за то постоји могућност да младима обезбеди бољи и савременији живот.

Локални савети на територији општине Грачаница мештани су изабрали на изборима које је спровела општина Грачаница у сарадњи са ДЕМОС-ом на основу Уредбе о сарадњи Општине са селима, насељима и градским четвртима. Уредба регулише формирање Локалних савета као представничког тела грађана насељеног места задуженог за сарадњу са Општином и њеним органима.

Општина Грачаница сразмерно броју насеља на њеној територији има 20 Локалних савета, од чега два у Грачаници. Локални савет насељеног места чине пет чланова на период од три године.

Извор:Општина Грачаница

Check Also

Брнабић: Приштина да укине таксе, треба да олакшавамо трговину

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас у Лондону, на самиту о Западном Балкану, да Приштина …