уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ускоро промоција нове збирке песама Виктора Поповића  „Свесно из несвести“

Након прве збирке песама, која носи назив „Манифест потомка патос генерације“, Виктор Поповић  ускоро ће промовисати своју другу збирку, која носи назив „Свесно из несвести“.

Као и код претходне, наслов његове збирке песама, према речима Поповића, увек мора  да носи  неку врсту поруке.

„Свесно из несвести је збирка песама која прича о нашим свесним виђењима света око себе који,  по неком мом виђењу,  функционише у потпуно несвесном стању. Ја у ствари желим да на неки начин искажем свој бунт и отпор према стварима које смо све чешће почели да прихватамо здраво за готово,  да неке по мени „ненормалне“ ствари у нашем друштву прихватамо као да је то неко редовно стање ствари. Таква чињенична ситуација у ствари утиче на нас и мења нас на горе“, каже Поповић, који истиче да свака од његових песама носи неку врсту бунта према таквој ситуацији.

Описујући песника и његову збирку и сам рецезент књиге Александар Дунђерин каже: -У збирци Свесно из несвести, веома често, у први план избија горчина и јед, оптужба и бес , јер, свесни су тога сви, и персона песника и читаоци, последњих година, у свим областима друштва, на површину су испливали људи који су личне, углавном материјалне интересе, претпоставили отаџбини, колективним потребама народа а Поповић се у својим песмама, често и непосредно, обраћа управо таквим појединцима, углавном својим сународницима“.

Промоцција збирке песама  „Свесно из несвести“, биће одржана 21. јуна у Дому културе Грачаница.

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …