Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић и Тачи у недељу на новој рунди дијалога у Бриселу?

Вучић и Тачи у недељу на новој рунди дијалога у Бриселу?

Председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи требало би да се састану у недељу 24. јуна на новој рунди дијалога у Бриселу, сазнаје “Тањуг” из европских дипломатских извора.

Како је раније Тањугу потврђено у Европској служби за спољне послове, два председника би на новом састанку требало да првенствено разговарају о постизању свеобухватног споразума о нормализацији односа, док ће имплементација већ постигнутих споразума бити на другом месту агенде.

Дијалог на високом политичком нивоу између председника Александра Вучића и Хашима Тачија последњи пут одржан је 23. марта у Бриселу. И тада се разговарало о свеобухватном споразуму, али је председник Србије највише инсистирао управо на теми формирања Заједнице српских општина.

Пред састанак двојице председника, у петак и суботу, требало би да се одржи још једна рунда техничких разговора делегација Београда и Приштине. У ЕУ нису желели да коментрашу како је протекао билатерални састанак ЕУ и делегације Приштине која је до сада одбијала да настави технички дијалог са Београдом условаљавајући своје присуство променом агенде и фокуса “са Заједнице српских општина на све неиспуњене договоре, укључујући и енергетику”.

Извор: РТС

Check Also

Резултати за четири сумњива случаја у току дана, још три лица узоркована

Резултате за четири узорка која су прекјуче узоркована а послата су на Институт “Торлак” још …