Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић:Дијалог се наставља, у недељу с Тачијем

Вучић:Дијалог се наставља, у недељу с Тачијем

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је добио позив за наставак дијалога са Приштином и да ће у недељу доћи до његовог сусрета са Хашимом Тачијем.

„Добио сам званичан позив и Делегација Србије ће свакако ићи. Од петка ће бити присутна у Бриселу на, за медије мање атрактивном, састанку, а у недељу ће доћи до мог сусрета са Хашимом Тачијем“, рекао је он новинарима.

Вучић је нагласио да није важно колико ће састанци да трају, то је, каже, техничко питање.

Прецизирао је да Србија нема никакве предуслове.

„Србија никада није постављала услове за дијалог. Увек смо били спремни за дијалог, који ће почети у петак. Видећемо да ли ће се он продужити и на понедељак, пошто је постојала таква идеја, јер се у понедељак одржава међувладина конференција“, рекао је он одговарајући на питања новинара после сусрета са српском децом из Хрватске.

Казао је да није оптимиста, нити песимиста, и да је посао државне делегације да штити интересе нашег народа.

Онима који говоре да треба да се поштују неки други споразуми, Вучић је поручио да морају да прочитају општи споразум о енергетици из 2013.који не говори о ономе што би они желели.

„То је генерални споразум. Чак и за њега је потребна имплементација Заједнице српских општина. Молим их да прочитају што су сами потписивали и парафирали, да не говоре глупости“, поручио је албанским политичарима са Косова.

Вучић је рекао да је то, што они говоре, међутим ситница на коју се човек навикне, и да се он труди да их прећути, да не рагује на сваку глупост.

Извор: Танјуг

Check Also

За још две особе у српским срединама потврђена зараза коронавирусом

Потврђени су позитивни налази на коронавирус код две особе у српским срединама на северу Kосова, …