Главна / Друштво / ТО Грачанице успешно завршила пројекат обуке конобара

ТО Грачанице успешно завршила пројекат обуке конобара

Туристичка организација Грачанице је успешно завршила обуку конобара у оквиру пројекта „Повећање могућности запошљавања младих кроз краткотрајне обуке за конобаре“. Циљ овог пројекта је побољшање квалитета услуге у локалним угоститељским објектима и побољшање могућности запошљавања за младе који живе на територији општине Грачаница.

Пројекат је финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу, који спроводи организација Swisscontact у партнерству са oрганизацијом Riinvest у оквиру пројекта „Промовисање запошљавања у приватном сектору“.

Програм обуке конобара је похађало 40 младих људи из општине Грачаница и био је подељен у два циклуса. За обуку конобара је ангажована агенција Five Star Experience из Новог Сада, чији је оснивач и предавач доц. др Сњежана Гагић, професорица на универзитетима у Бања Луци и Сремским Карловцима.

Први циклус обуке конобара, који је одржан је од 23. до 29. маја, био је намењен конобарима који раде у угоститељским објектима на територији општине Грачаница. Седморо полазника је положило теоријски и практични део теста и њима су у уторак, 19. јуна, додељени сертификати. 

Други циклус обуке конобара, који је одржан од 13. до 19. јуна, био је намењен младим и незапосленим људима који су похађањем ове обуке стекли нова искуства, знања и вештине неопходне за запошљавање у сектору угоститељства. Завршни испит за незапослене полазнике обуке биће одржан 2. јула. ТО Грачанице ће након полагања овог завршног испита, проследити локалним угоститељима листу свих кандидата који су положили испит и добили сертификате. На тај начин, ТО Грачанице ће настојати да помогне сертификованим конобарима који су незапослени да што пре дођу до посла.

Check Also

Ђурић посетио штанд Канцеларије за КиМ на Сајму туризма

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић посетио је данас штанд те канцеларије на …