Главна / Друштво / Деца са Ким данас на Озрену, сутра у Бања Луци

Деца са Ким данас на Озрену, сутра у Бања Луци

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, данас ће са децом из Косовске Митровице и Прилужја боравити на Озрену. Ручак за 100 деце са Косова и Метохије организују свештеници СПЦ и манастир Озрен.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, данас у 17 часова у Центру Културе у Дервенти присуствоваће пријему деце из Гњилана са Косова и Метохије која су гости ОШ “Никола Тесла” из Дервенте. На свечаном пријему биће братимљење ОШ “Никола Тесла” из Дервенте и ОШ “Доситеј Обрадовић” из Шилова, општина Гњилане, наводи се у саопштењу Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Око 600 деце и просветних радника са Косова и Метохије присуствоваће сутра пријему у административном центру Републике Српске у Бања Луци у 12 часова.

Због удаљености око 300 деце која се налазе у Бијељини, Хан Пијеску, Палама, Источном Новом Сарајеву, Вишеграду и Требињу неће присутвовати овом традиционалном пријему и поштовању највиших институција РС према гостима са Косова и Метохије.

Пријем организује Одбор за помоћ Косову и Метохији и Министрство просвете и културе Републике Српске.

Деци са Косова и Метохије обратиће се и пожелети седмодневни угодан боравак у Републици Српској министар просвете и културе Републике Српске Дане Малешевић, председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов, заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Слађана Марковић, директор ОШ “Бранко Радичевић” Косовска Митровица Иван Запорожац и премијер РС Жељка Цвијановић, наведено је у саопштењу.

Check Also

Ђурић посетио штанд Канцеларије за КиМ на Сајму туризма

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић посетио је данас штанд те канцеларије на …