уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Председник Поповић примио чланове Ју групе

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је чланове легендарне Ју групе, пред концерт који ће се вечерас у 21 сат одржати на платоу испред Дома културе у Грачаници.

Чим су стигли у Грачаницу, пред вечерашњи концерт, чланови прослављеног рок састава Ју групе обишли су општину Грачаница, где их је примио председник Срђан Поповић. Он им је пожелео добродошлицу и пријатан боравак у Грачаници.

Чланови Ју групе интересовали су се за свакодневни живот и потребе српског становништва на Косову, а председник Поповић упознао их је са актуелном ситуацијом и проблемима, као и са достигнућима и плановима општине Грачаница на побољшању живота грађана.

Фронтмен легендарне рок групе Жика Јелић и остали чланови групе у срдачном разговору са првим човеком општине Грачаница најавили су спектакл пред грачаничком публиком, истакавши да ће том прилиом извести највеће хитове.

„Публика може да очекује два сата јако доброг музичког програма, у основи то је рокенрол, а има и лепих балада. У сваком случају старија генерација биће у прилици да се подсети на нека ранија времена, а младим људима, онима који ће нас први пут видети на позорници сигуран сам остаћемо у добром сећању, тако да ће у будућности причати о нама, што нам је и циљ, нека запамте неке делове неких песама и то ће бити успех“, казао је Жика за сајт општине Грачаница.

Жика је казао да је на кртким турнејама на Косову Ју група долазила још седамдесетих година.

“Долазили смо на ово подручје на кратким турнејама у местима која су била заинтересована за рокенрол. Сећам се лепих момената када су у питању Липљан, Урошевац, Гњилане и Приштина. То су била нека друга времена, а онда се све ископликовало и добило другу димензију. Овај долазак нам много значи, упознати смо са животом у Грачаници и сада ћу користити сваку прилику да причам где сам био и како нам је било“, казао је Јелић

Током разговора, још један од чланова и оснивача Ју групе Драги Јелић позвао је председника Поповића да дође на вечерашњи концерт, након чега су отишли на генералну пробу.

Концерт, који се одржава у оквиру Видовданских свечаности је бесплатан и почеће у 21 сат на платоу испред Дома културе у Грачаници.

 

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …