Главна / Друштво / Одбор за безбедност затражио веће ангажовање полиције у решавању последњих инцидената

Одбор за безбедност затражио веће ангажовање полиције у решавању последњих инцидената

У згради општине Грачаница одржан је Одбор за безбедност са којег је затражено да полицијска станица у Грачаници добије већи број полицајаца, као и решавање случајева који су у претходном периоду узнемирили житеље локалне самоуправе.

Други редовни састанак Одбора за безбедност којим је председавао председник општине Грачаница Срђан Поповић одржан је у сали Скупштине општине Грачаница.

Поповић је том приликом члановима Одбора казао да су житељи општине Грачаница и даље забринути због безбедносне ситуације, поготово због тога што нису решени случајеви крађа, које се су се догодиле у протеклом периоду.

„Предходне три недеље биле су веома бурне када је безбедносна ситуација у питању. Имали смо упад у двориште школе у Сувом Долу и напад на децу која су се тамо играла, затим организоване пљачке у којима је у 12 случајева нанета штета мештанима и последњи инцидент је оружана пљачка пумпе у Грачаници. Ти случајеви нису решени и грађани су забринути“, казао је Поповић.

Он је чланове Одбора упознао са детаљима састанка са директорима предшколских установа, основних и средњих школа са којима је договорено и од полиције затражено веће присуство испред образовних институција.

За реч се потом јавио заменик командира полицијске станице у Грачаници Љуезим Буљуфи, који је казао да полиција у сарадњи са регионалним тимом ради на свим случајевима који су се десили у општини Грачаница.

„Прикупљамо информације за све те случајеве који су се догодили у последње време и свака сумња, као и информација биће прослеђена јавном тужиоцу“, казао је Буљуфи, а потом изнео статистичке податке о саобраћајним несрећама, издатим казнама, крађама и нападима за јун прошле и ове године.

Чланица одбора Снежана Јовановић је казала да грађане општине Грачаница не занимају статистички подаци, већ има ли конкретних резултата по питању решавања случајева учесталих крађа и разбојништва и од полиције затражила веће ангажовање у њиховом решавању. Она је потом додала да је на основу пројекта Одбора из Кишнице у циљу безбедности у току инсталација видео надзора у Сушици, Бадовцу, Кишници и једном делу Грачанице.

Члан одбора Зоран Симић из Горње Гуштерице затражио је веће патроле полиције у овом месту због брзе вожње и затражио инсталирање знакова за ограничење брзине. Он је такође казао да су грађани забринути због последњих инцидената.
„Крађа је било и у Добротину где су локалном свештенику украдена два аутомобила, што веома брине становништво“, казао је он.

На крају дискусије чланови Одбора за безбедност су од Полиције Косова затражили већи број припадника полиције, који би радили на решавању случајева који су се у протеклих месец дана догодили у општини Грачаница. Затаржили су и већи број полицајаца у полицијској станици у Грачаници, а од Регионалне команде да о свим ванредним активностима и плановима на територији општине Грачаница обавесте надлежне.

Под другом тачком Одбор за безбедност је дискутовао о мерама безбедности за обележавање Видовдана. Заменик командира полицијске станице казао је да Полиција Косова сваке године има оперативни план за обележавања Видовдана и да он предвиђа обезбеђивање свих планираних манифестација, као и повећано присуство полиције у Грачаници.

Састанку су присуствовали представици КФОР-а, ОЕБС-а и других организација задужених за безбедност.

Check Also

Димитријевић: Циљ је да општина Грачаница буде чиста и уређена

Можете да нас јавно прозивате уколико нисте задовољни одржавањем зеленила и одношењем смећа у општини …