Главна / Спорт / У Доњој Гуштерици отворен Видовдански одбојкашки турнир

У Доњој Гуштерици отворен Видовдански одбојкашки турнир

Председник општине Грачаница Срђан Поповић отворио је пети Међународни Видовдански турнир у женској одбојци у Доњој Гуштерици.

На турниру који се оджава данас и сутра, на спортском терену ОШ „Кнез Лазар“, учествује шест екипа са укупно осам тимова и преко 120 одбојкашица. На турниру ће учествовати Јанта-Волеј из Скопља, Панда из Врања, Радан из Лебана, Соколица из Звечана, Грачаница из Грачанице и екипа Видовдан из Доње Гуштерице која је и организатор турнира, заједно са Одбојкашким савезом Србије.

Добродошлицу и пријатан боравак у општини Грачаница учесницима турнира пожелео председник Срђан Поповић који је потом турнир и отворио.

„Када видим ову младост, видим да не треба да се бојимо за будућност. Желим вам да се у нашој општини осећате као код куће и лепо проведете. Свима желим спортску срећу и учвршћивање пријатељских односа“, поручио је Поповић.

Све учеснике поздравио је и председник Привременог органа за Липљан Златко Лазић. „Надам се да ћемо бити добри домаћини. Уживајте у дружењу и спорту“, казао је Лазић.

Полуфиналне и финална утакмица одиграће се сутра у 11 часова.

У оквиру турнира организоваће се и ревијалне утакмице за децу од првог  до трећег разреда, а све у циљу промоције здравог живота и спорта.

Сви учесници ће посетити и Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „Штит“ у Грачаници, обићи ће манастир Грачаницу и арехолошко налазиште „Улпијана“.

Организатор турнира је и Одбојкашки савез Србије, а турнир су подржали Канцеларија за Косово и Метохију, Косовски управни округ и општина Грачаница.

Check Also

Сребро за фудбалере Космета на купу у Крагујевцу

На омладинском фудбалском купу “Арсенал Крагујевац 2021”, фудбалери ФК “Космет” освојили су 2 место у …