ВестиКосовоНасловна

Епархија рашко-призренска осуђује данашњи инцидент у Призрену и физички насртај на свештеника

Јутрос се око 8.45 часова у центру Призрена, испред хотела Теранда, догодио инцидент када је један косовски Албанац окачио заставу ОВК на предњи део аутобуса, а затим кренуо да вербално провоцира ходочаснике из централне Србије.

Ходочасници су дошли у Призрен аутобусом врањских регистрација да би били на Светој Литургији и да после обиђу призренске светиње. У тренутку када је призренски свештеник Ј.Р. пришао аутобусу да дочека поклонике и саветовао их да не наседају на провокације, поменуто лице физички је насрнуло на свештеника, грубо му заврнувши руку. Одмах су притекли у помоћ један косовски полицајац и један грађанин Албанац, након чега је насилник побегао са својим возилом. Овај инцидент догодио се на очиглед ходочасника. После инцидента верници су редовно учествовали у литургији и поклонили се светињама Призрена.

Портпарол Косовске полиције за регион Призрена Шаћир Битићи званично је изјавио данас за медије да је осумњичени за напад на свештеника приведен и да му је одређен притвор од 48 часова.

Епархија рашко-призренска осуђује овај инцидент као застрашивање на етничкој и верској основи и изражава искрену наду да се овакви догађаји неће понављати, јер је очигледно реч о изолованом случају у Призрену, где наше свештенство и богословци иначе живе мирно и наши поклоници редовно долазе да обиђу светиње овог града.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон