НАЈНОВИЈЕ

Одржан концерт ансамбла “Ренесанс”

Међународни фестивал средњовековних вештина и заната “Штит” почео је јуче дефилеом и свечаним отварањем у сали ОШ        ” Краљ Милутин” у Грачаници.

Другог дана дружења са витезовима и учесницима витешког фестивала, посетиоци су могли да се опробају у дисциплинама попут стреличарства, бацања секире и копља, или да науче нешто о ковачком, хералдичком и керамичком занату.

Целодневно дружење заокружено је концертом ренесансне музике, коју је за бројне посетиоце извео ансамбл „Ренесанс” на спортском терену ОШ    ” Краљ Милутин” у Грачаници.

На репертоару поменутог музичког састава, поред нумера које описују средњовековне борбе, нашле су се и косовско-метохијске старе изворне и етно песме, чије је извођење пропраћено овацијама присутних.

Након концерта уследиле су витешке борбе.

Фестивал “ШТИТ” трајаће до сутра у 14 часова а крај овогодишњем дружењу са витезовима обележиће проглашење победника на одржаним турнирима вештина карактеристичних за средњи век.

Погледајте и ...

Деца са Косова и Метохије у „Школи пријатељства“ на Тари 2018

Почео је традиционални, 18. међународни камп «Школа пријатељства» у организацији «Наше Србије» под покровитељством Организације …