уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић и Тачи у Бриселу на новој рунди дијалога

Председник Србије Александар Вучић и председник привремених косовских институција Хашим Тачи састаће се у Бриселу где ће бити настављен дијалог Београда и Приштине на високом нивоу. Реализација онога што је до сада договорено, као и будућност дијалога, укратко би требало да буду теме о којима ће се разговарати.

Александар Вучић и Хашим Тачи на нову рунду дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине долазе на позив шефице дипломатије ЕУ Федерике Могерини. Овим разговорима претходио је технички дијалог Београда и Приштине.

Како јавља дописник РТС-а из Брисела, ако све буде по плану, разговори би требало да почну око 14.30 часова.
Вучић би најпре требало да се састане са Федериком Могерини, а затим је предвиђено да се одржи заједнички састанак са приштинском делегацијом.

Према незваничним информацијама, на столу су отворена питања попут – формирања Заједнице српских општина, енергетике и моста у Косовској Митровици.

Последњи пут разговори на техничком нивоу су вођени средином марта када није било напретка. У међувремену је дошло до тензија у односима две стране.

Вучић и Тачи се други пут ове године састају у овом формату.

Уочи састанка, председник Србије је рекао да нема превелика очекивања али да је реч о прилици да се изнесу и заступају интереси Србије и спремност Београда за компромис.

Вечерас би могло да буде познато да ли ће разговори бити корак ближе компромису, како би он могао да изгледа и који су следећи кораци у овој фази дијалога.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …