Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Организована кампања застрашивања Срба на КиМ

Ђурић: Организована кампања застрашивања Срба на КиМ

Рањавање српског младића у насељу Суви До код Косовске Митровице још једном је потврдило да међу Албанцима на Косову и Метохији постоје незванични центри моћи и организоване екстремистичке групе чији је циљ минирање напора да се проблеми у покрајини решавају политичким средствима, а српско-албански односи уреде на миран и цивилизован начин.

Оваква врста демонстрације силе никоме не може да донесе добро и захтевам и од Приштине и од међународне заједнице да спрече даље погоршавање безбедносне ситуације на Косову и Метохији и да кажњавањем одговорних за овај и бројне друге нападе на Србе у последња два месеца покажу да су искрено на страни мира.

Србија и српски народ неће бити поколебани у својим настојањима да се нашем народу у покрајини омогуће услови за нормалан живот, какви се данас подразумевају за све Европљане осим за Србе на Косову и Метохији.

Синоћ је, у исто време када се догодио овај оружани напад, недалеко одатле четврти пут у последња два месеца демолирана зграда амбуланте која пружа здавствене услуге житељима Сувог Дола.

Напади на здравствене установе и здравствене раднике су антицивилизацијски чин чак и у ратним условима, и невероватно је да се такве ствари дешавају у мирнодопско време, пред очима међународних безбедносних структура и организација чији је задатак старање о владавини права на Косову и Метохији.

Подсећам да је питање разграничења општина у селу Суви До било део бриселског дијалога, управо због наше бриге за безбедност Срба у том насељу, и да је то једна од тачака договора које Приштина није испунила. Уместо тога, имамо очито организовану кампању застрашивања Срба у том насељу, што може имати опасне последице.

Check Also

ЈКП “Комуналац” заједно са мештанима Сушице, организује акцију чишћења села

Поводом Светског дана заштите животне средине који се обележава 5. јуна, Јавно комунално предузеће „Комуналац“ …