Главна / Друштво / Председник општине Грачаница са грађанима и ове недеље

Председник општине Грачаница са грађанима и ове недеље

Упркос бројним обавезама председник општине Грачаница Срђан Поповић и данас је разговарао са око 15 представника породица са територије општине Грачаница. Социјални и комунални проблеми, незапосленост и нерешено стамбено питање и ове недеље су у фокусу свих проблема пристиглих грађана.

Председник Поповић данас је разговарао са породицама које су се раније пријавиле на разговор како би изнеле своје проблеме и покушали да их уз помоћ наше локалне самоуправе реше.

Кућа Спасића у Рабовцу недавно је готово потпуно уништена услед удара грома. Драган Спасић који је са сином живео у тој кући остао је без крова над главом. Код председника  Поповића дошао је са молбом да му помогне у додели грађевинског материјала како би завршио започету кућу и обезбедио кров над главом

„Почео сам да правим нову кућу али немам средстава да је завршим и планирао сам да се одвојим из заједнице. Сада смо остали без ичега. Молио сам председника да ми  помогне да довршим започету кућу коју сам довео до плоче сопственим средствима. Надам се да ће ми изаћи у сусрет“, казао је Драган.

Дејана  Станојевић је у тешком економском положају.

„Живимо веома тешко. Шесторо деце издржавамо од минималца ја не радим нигде. Једва састављамо крај са крајем. Немамо ни за лекове ни деци да нешто пружимо.Свака помоћ пуно би нам значила“, рекла је Дејана за општинску инфо службу.

Пролем Лозице Николић из Сувог Дола је комуналног типа.

„Живимо у Сувом Долу на крају села. И наш проблем је улична расвета и око 100 метара неасфалтрираног пута. Имам два болесника и велики проблем зими кад падне снег. Прилаз се не чисти а медицинска возила нити било које друго не може да дође до нас. Председник је обећао да ће послати комисију да утврди чињенично стање и надамо се да ће нам изаћи у сусрет“, наводи Николићева.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић навео је да упркос бројним обавезама грађани морају бити приоритет и да ће се са том праксом наставити и убудуће. Општина је како је  казао сервис грађана и свуда где можемо трудићемо се да помогнемо.

Председник општине Срђан Поповић је од почетка свог мандата до сада разговарао са 570 грађана а на листи чекања налази се њих 220.

Check Also

Приштина: Омбудсман тражи од медија да не објављују имена лица који се налазе у карантину

Поводом текстова који су се претходних дана нашли на порталима  неких косовских медија у којима …