Главна / Спорт / Свечано отворена хала спортова између Лапљег Села и Ливађа

Свечано отворена хала спортова између Лапљег Села и Ливађа

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић и директорка за Западни Балкан Генералног директората за суседство и преговоре за проширење Европске комисије, Геновева Руиз-Калавера и шефица Канцеларије ЕУ на Косову, Наталија Апостолова свечано су отворили вишенаменску спортску халу, која се налази између Лапљег Села и Ливађа. Спортска хала, која је урађена по свим стандардима ЕУ има 3.000м², као и вишенаменски терен са 2.000 седишта и бројне мање наменске терене.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић поручио је да  отварање ове хале показује да општина брине о овдашњој омладини и да хала треба да им буде подстрек за даље напредовање у спорту.

„Након вишегодишњег чекања општина Грачаница је коначно добила једну модерну спортску халу, прву и за сада једину тог типа, након што је Канцеларија ЕУ препознала потребе наших младих спортиста. Ово је доказ политике општинске власти да је битан сваки део наше општине али и стратешко опредељење да деца и клубови тренирају у добрим и савременим условима. На свима нама је сада да децу мотивишемо да се баве спортом, а изградња ове хале и те како треба да буде  подстрек за младе“, истакао је председник општине Срђан Поповић.

„Имамо будућност јер имамо успешне одбојкаше, кошакаше, фудбалере, вредне тренере  и талентовану децу. У име оних који се баве спортом као и у име општине Грачаница захваљујем се свима који су радили на овом пројекту а посебно ЕУ без које ниште не би могло да се реализује“, рекао је Поповић и додао да општина  наставља даље ка урбанизацији пројекта, урбанизацији општине Грачаница и стварању услова за бољи живот нашој деци.

Директорка за Западни Балкан Генералног директората за суседство и преговоре за проширење Европске комисије, Геновева Руиз-Калавера поручила је да је веома срећна што има прилику да отвори ову халу, која је идеално место за младе, јер су здрави млади момци и девојке најбоља гаранција за светлу будућност на Косову.

„Веома сам срећна што сам овде и што са вама могу да поделим овај срећан моменат. Срећна сам што можемо да инвестирамо у Грачаницу, у школе и овај спортски објекат и генерално, заједно са градоначелником и другим сарадницима, а на корсит свим грађанима. Док сам долазила  видела сам много младих људи и ово је идеално место за њих да се окупљају и проводе време, јер то је изузетно важно и за њихово физичко здравље и за њихов ментални развој“, истакла је Руиз-Калавера.

„Спорт је врло важан за развој наше деце, нарочито тимски спортови који их уче дисциплини тимског оставривања успеха, али исто тако отпорности на поразе које тим доживљава. Спорт је изузетно важна лекција за живот за младе људе, то је важна поука да када улажете напоре у тренинг, у обуку, у развој можете да постигнете више него што сте мислили да можете“, нагласила је Руиз-Калавера и додала да у животу некад није најважније победити,  важно је учествовати и дати све од себе.

Изградњу  вишенаменске спортске хале финасирала је Европска унија са око четири милиона евра.

Check Also

Кик-бокс клуб “Шакал” активан и у току ванредног стања

Кик-бокс клуб “Шакал” је пре епидемије коронавируса функционисао у отежаним условима, ипак ни у овом …