Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Скандалозна одлука Приштине о забрани посете КиМ министру Вулину

Канцеларија за КиМ: Скандалозна одлука Приштине о забрани посете КиМ министру Вулину

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да најоштрије осуђује скандалозну одлуку Приштине и посредника у бриселском дијалогу да се министру одбране Републике Србије Александру Вулину на Видовдан забрани посета Косову и Метохији.

“Јасно је да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија.Ова одлука је тим гора што долази после пристанка приштинске стране на састанку у недељу у Бриселу да се придржава до сада постигнутих споразума, и понаша са уважавањем и поштовањем према страни са којом, наводно, жели договор”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама и њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија, истиче Канцеларија за КиМ.

“Представници појединих држава су протеклих дана, такође, пробали да у нашој земљи уведу вербални деликт, покушавајући да нашим државним званичницима сугеришу какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан, што је догађај без преседана у дипломатској пракси”.

У саопштењу се додаје да ће министар Вулин у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Републике Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена.

Check Also

Вучић са Фабрицијем: Србија у Бриселу за нормализацију односа

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Србији …