понедељак , 18 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Вучић: Даноноћно радимо на решавању питања Косова

Председник Србије Александар Вучић поручио је да људи у Србији треба да имају поверење у своје руководство, које “даноноћно ради” на решавању питања Косова, у настојању да добијемо бар нешто, јер данас, истакао је, немамо ништа “захваљујући” онима који су до 2012. “ставили потпис” на независно Косово.

“Кад кажем да радимо даноноћно, то значи да нисмо сасвим искључени из тог питања, а 2012. нико нас ништа није питао, чекало се да се стави потпис на потпуну независност Косова, која је већ дата. Сада нам држе придике и предавања они који су активно учествовали у томе”, рекао је Александар Вучић новинарима, након отварања локалног пута у селу Доњи Бањани, на питање шта се то дешава око Косова и откуд толики напади и упозорења која му стижу.

Сад му, додао је, они који су учествовали у предаји Косова кажу да не треба да прихвати оно што су они већ “запечатили”.

“Као да ми то па прихватамо…”, рекао је Вучић и навео да је писмо Путину послао човек који је, и чија власт је поставила границу у његовом Брњаку, у његовој општини Зубин поток.

“Он и његова власт поставили су границу на Јарињу. И на Брњаку. И кажу: ‘Вучићу, да се избориш, да ту границу склониш!… А, ми би и Скадар, дај нам и Глоговац и Штимље и Качаник'”, протумачио је примедбе политичких противника и запитао:

“Је л’ то реално? Зашто народ уводите у непотребне и бесмислене сукобе, лажете и обмањујете… А ви сте нас довде довели. Имали сте најглупљи предлог Међународном суду правде, којим сте ставили печат и восак на коверат независности Косова”, објаснио је он.

Вучић је рекао да се бори да добијемо шта год можемо, за свој народ, не само за народ на Косову и Метохији, већ и за државу.

“Бар један метар од онога што су све изгубили да добијемо, то је добитак, јер данас немамо ништа”, поручио је Вучић позивајући критичаре да буду поштени и пред собом и кажу – а шта је то заиста што имамо на Косову.

Он је истакао да ће се борити и изразио уверење да ћемо добити нешто више него што имамо сада.

Позвао је оне који га критикују, када је рекао да ће о решењу за Косово питати народ, да се одлуче шта желе, пошто га критикују да се крије иза народа, а да је рекао да неће да пита народ био би аутократа, диктатор.

“Данас кажу и што смо на Видовдан отворили Народни музеј. Боље да чекамо још 15 година да они дођу на власт и још 40 да га ураде”, казао је он.

Додао је да је поносан што је отворен Народни музеј, за који мисли да је од највећег значаја за целу земљу.

“Мислите да неко иде у Брисел на излет. Слушам коментаре да идем тамо због дневница. Шест година ни једну дневницу нисам узео. Да јесам, имао бих 30.000 евра више. Нормално једем тамо, они доносе кифле и сендвиче, а имам пристојну плату да једем шта хоћу”, рекао је Вучић.

Поручио је критичарима да постоје људи који се боре за ову земљу, и да не треба, када нешто критикују, да полазе од себе.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, …