Главна / Друштво / Обележен Међународни дан Кфора 

Обележен Међународни дан Кфора 

Међународни дан Кфора обележен је у Приштини са циљем промовисања културе и обичаја 28 земаља чланица које заједно раде за све грађане на Косову, а командант Кфора Салваторе Куочи истакао је да је оптимиста у погледу будућности Косова ” јер је будућност у рукама младих људи”.

Посетиоци су имали прилику да учествују у различитим играма са војницима Кфора, као и да погледају њихове акробације, преноси РТК2.

“Данашњи програм је богатији него икада, организовали смо игре, ту су кухиње из многих земаља. Са нама је 28 земаља које доприносе успеху Кфора ка изградњи боље будућности за народ на Косову, што показује да нас наше разлике чине једним”, рекао је Куочи.

Према његовим речима, у Кфору се може видети да људи из многих земаља са различитим културама, вероисповестима, језицима и обичајима могу да живе хармонично.

“Тако и народ на Косову може учинити исто. Сада је време да народ на Косову крене напред ка бољој будућности. Деца садашњости су будућност, они ће учити на нашем примеру да је културолошка интеграција кључна за бољу будућност”, истакао је командант Кфора.

Поручио је да је Кфор овде како би осигурао безбедно окружење за све, надајући се узајамној сарадњи свих становника Косова.

Војна база Кфора у Приштини била је данас отворена за све посетиоце који су хтели да се упознају са различитим културама и обичајима 28 земаља, а свака понаособ показала је аутентичност свог народа.

Војници Кфора су за све посетиоце извели скокове падобраном, организоване су бројне игре, а најбољима су подељене награде, наводи РТК2.

“Мислим да је ово лепо окупљање, Кфор ради фантастичан посао. Веома је лепо када људи имају прилику да дођу, да се друже, драго ми је што видим оволико деце овде. Надам се да ћемо у будућности видети што више оваквих манифестација”, изавио је Срђан Поповић, градоначелник Грачанице.

Један од учесника на Међународном дану Кфора био је дечји ансамбл “Венац” из Грачанице, који је представио културу и обичаје српске заједнице.

Извор: Ртс, Ртк2

Check Also

Ракић, Јевтић и Симић посетили Грачаницу. Настављамо јединствено деловање, каже Поповић

Председник општине Грачаница Срђан Поповић угостио је данас представнике Српске листе, председника Горана Ракића и …