петак , 16 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Управљачки тим за ЗСО са градоначелницима општина са српском већином

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина данас је, у оквиру процеса израде нацрта статута Заједнице, разговарао са градоначелницима општина са српском већином.

 На састанку је било речи о будућој организационој структури Заједнице српских општина, која ће бити уређена на основу Општих принципа договорених у Бриселу.

 Према том документу Заједница српских општина имаће следеће органе: скупштину, председника, савет, одбор, администрацију и канцеларију за жалбе. 

 Саговорници су констатовали да је од кључне важности да надлежности Заједнице српских општина остану онакве какве су дефинисане у Првом бриселском споразуму.

 Закључено је да Заједница српских општина треба да, кроз бављење питањима од заједничког интереса општина чланица, као и њихово представљањe, на одлучујућ начин допринесе јачању локалне демократије и заштити интереса српског народа.

 Управљачки тим упознао је градоначелнике са досадашњим активностима и будућим плановима и захвалио на логистичкој и експертској помоћи које су му локалне власти пружиле у досадашњем раду.

 

Погледајте и ...

Индија не дозвољава наступ Косову

За разлику од Шпаније која је дозволила косовским спортистима да користе своје симболе, Индија је …