уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Тодосијевић посетио Доњу и Горњу Брњицу

Након писања медија о животу преосталих срба у Горњој Брњици, министар администрације локалне самоуправе у оставци, Иван Тодосијевић решио је и сам да посети ово село и упозна се са мештанима и њиховим проблемима из близа.
Пре посете Горњој Тодосијевић је обишао Доњу Брњицу где је у разговору са мештанима као горући проблем истакнута незапосленост. Мештани Доње Брњице нагласили су добру сарадњи са Општином Приштина и упознали министра са свиме што је одрађено у последњих неколико година као и са оним шта је потребно одрадити како би живот у овом селу био бољи. Тодосијевић је уједно посетио цркву, Основну школу као и обданиште.
Након Доње Брњице, министар је посетио и Горњу Брњицу где је у црквеном дворишту са мештанима разговарао о њиховим свакодневним проблемима. Мештани су изразили велику захвалност министру на посети јер су до данас имали утисак да су заборављени од свих и уједно су изразили забринутост због свакодневног одласка младих из села, наглашавајући да је незапосленост највећи проблем и оно што тера сваког да напусти своје родно место, тако је и школа која постоји у овом селу већ неколико година затворена јер нема ниједног ученика, остало је свега неколико омладинаца.
Тодосијевић је том приликом рекао да ће у складу са мандатом Министарства администрације локалне самоуправе и у кординацији са ресорним министарствима и Општином Приштина учинити све да се горући проблеми мештана како Доње тако и Горње Брњице реше.

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …