понедељак , 18 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ђурић: Било би важно да се постигне неки споразум између Београда и Приштине

Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, коментаришући изјаве званичника, како каже, привремених институција самоуправе Приштине, Харадинаја и Арифија, рекао је да би за нашу страну било важно да нађемо неку врсту договора и споразума између Београда и Приштине.

– То би значило јако много и за развој ове земље, за будућност свих нас који овде живимо. Наше настојање је да до тога дођемо. Наравно да то неће бити лак посао, зато што и сами чујете изјаве неких од њих, колико су нереалне – истиче Ђурић.

На изјаву Харадинаја, да Србија нема све време света да призна самопроглашено Косово, Ђурић је рекао да за нас више није изненађење када се неко из Приштине не придржава споразума.

– За нас би било изненађење да неко од њих почне да се нечега придржава и то је један од главних проблема. Показује се да је неко од њих неспреман, а да неко није у стању да договара и разговара – казао је Ђурић.

Он додаје да је одмах одговорио Арифију када је причао о метрима територије наше јужне покрајине, као да је његова.

– То није његова ни очевина ни дедовина. Сматрао сам да је у реду да се на тај начин одговори некоме ко провоцира. Оно што је несумњиво је да је наш интерес, без обзира на њихову запаљиву реторику, да идемо путем разговора, дијалога и да тражимо решење – нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Како каже, нема илузију да ће то бити лако, али да је ту и Међународна заједница, као и да је наша обавеза и одговорност да се заједно са њима боримо за решење.

– Није проблем кад вас нападају само разни представници Приштине, проблем је када имате нападе који долазе изнутра. Од људи који су номинално са наше стране, који су, да кажемо, Срби, по имену и презимену, па онда као Славиша Ристћ, узму на Видовдан, онако јуначки, па српског председника вређају, покушавају да понижавају и нападају, а на тај начин нападају не само председника већ и целу Србију – истиче Ђурић.
Он додаје да сматра да је то срамота за људе који се тако понашају.

Извор: РТВ Пинк

 

Погледајте и ...

Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, …