уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Додељени станови у Сувом Долу

Данас је председник општине Грачаница Срђан Поповић у скупштинској сали општине имао пријем грађана који су добили станове на коришћење, а који се налазе у Сувом Долу. Додела станова биће у две фазе. У првој фази додељено је девет станова, док ће у другој фази бити подељено још седам станова.

На самом почетку церемоније потписивања уговора за станове Поповић је пожелео срећно усељење и почетак нове фазе живота свим добитницима станова.

”Ја сам данас веома срећан јер смо успели да усрећимо девет породица. Станови се налазе у Сувом Долу, a на изради критеријума радили су радници Одељења урбанизма, који су темељно одрадили свој посао, у складу са законом. Остаје нам још да добијемо трансформатор за електричну енергију. На додели преосталих седам станoва комисија и даље ради и надам се да ће се убрзо сазнати имена добитника”, истакао је Поповић и додао да се и даље ради на плану изградње станова за социјално угрожене и интерно расењене породице.

“Тренутно је у изградњи шест стамбених јединица у Лапљем Селу и планирамо изградњу још дванаест станова у Доњој Гуштерици.Ово је веома важно за Србе који живе на централном Косову. Морамо да стабилизујемо наше породице и омогућимо им егзистенцију на овим просторима”, напоменуо је градоначелник.

Након одржаног говора председника општине Срђана Поповића уследило је потписивање уговора са будућим станарима, које је одржано у његовом кабинету.

Добитници станова изразили су захвалност председнику општине и пренели њихове утиске.

”Доста дуго сам чекала на доделу овог стана. Наилазила сам на разне проблеме, здравље је попустило. Живела сам са ћерком у контејнерском насељу. Ово за мене много значи, као да ми је неко дао цео свет”, изјавила је Лолита Васић.

”Живим само са сином, пре годину дана сам остала без супруга. Ово ми много значи, јер сам од прогона из Крајишта подстанар и губитком супруга тешко ми је да изађем на крај са рачунима. Ово је за нас нови живот и нада за нашу бољу будућност”, изјавила је Димић Лела.

До коначног усељења ових девет породица сачекаће се двадесет дана, када ће бити набављен трансформатор за струју и прикључење станова на електричну мрежу.

 

Погледајте и ...

Шабан Шаулић погинуо у удесу у Немачкој

Певач народне музике Шабан Шаулић настрадао је након удеса у Немачкој. То је за “Новости” …