Главна / Вести / Косово и Метохија / Спортска опрема за школе у Косовској Митровици

Спортска опрема за школе у Косовској Митровици

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић је у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Косовској Митровици присуствовао уручивању донације Министарства омладине и спорта која се састоји од опреме за фискултурне сале за четири основне школе на Косову и Метохији.
Савез за школски спорт Србије обрадовао је најмлађе суграђане вредном донацијом, за четири основне школе у Косовској Митровици обезбеђена је нова спортска опрема.

“Надам се да ће ова донација на један прави начин представљати све нас и да ћемо се на један прави начин одужити и, као је рекао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, имати шампионе из Косовске Митровице захваљујући нашој Влади и нашој држави”, рекао је директор ОШ “Бранко Радичевић” Иван Запорожац.

“У име локалне самоуправе и у своје лично име желим да нашим гостима пренесем поруку да у нашем граду увек могу доћи као гости а да из нашег града одлазе као пријатељи. Данашњи њихов долазак је јасан показатељ колико држава Србија брине о свима нама”, рекао је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић.

Млади су наша будућност због тога су улагања у спорт и образовање најисплатљивија инвестиција која гарантује бољу перспективу и напредак наше земље.

“Помажући наше школе, универзитет, здравствене установе у континуитету овде на Косову и Метохији ми спроводимо оно што је политика председника Вучића и Владе госпође Брнабић а то је подршка опстанку и останку Срба на Косову и Метохији. Иза тога, верујте, не стоје само државне институције, иза тога стоји солидарност свих грађана Србије без обзира на страначко или било какво друго определење зато што је цела Србија поносна на истрајност људи који већ 18 година живе у условима који су без примера за тако тешки И политичке и безбедносне и опште друштвене околности. Наш народ ипак истрајава и управо то је залог за опстанак свега онога што је нама свето на овом простору, ми ћемо до краја испуњавати нашу обавезу да чинимо све што је у нашој моћи да људима на овом подручју буде што подношљивији живот”, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …