Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић у Дневнику РТВ Грачаница о додели станова у Сувом Долу

Поповић у Дневнику РТВ Грачаница о додели станова у Сувом Долу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић данас је у скупштинској сали у згради општине Грачаница потписао уговоре о становању са будућим станарима зграда у Сувом Долу.

У Дневнику РТВ Грачаница, градоначелник Поповић је истакао да је ово леп дан којег су обележили задовољство и срећа породица који ће се ускоро уселити у своје нове домове.

“Ово је леп дан и заиста сам срећан што смо још једном могли да помогнемо нашим суграђанима да реше своје стамбено питање. Данас смо потписали девет уговора са члановима социјално угрожених породица и младим брачним паровима и они ће се након 20-так дана, када станови буду прикључени на електричну мрежу, уселити у своје нове домове”, рекао је Поповић за Дневник РТВ Грачаница.

Додела станова одвија се у две фазе. У првој фази додељено је девет станова, док ће у другој фази бити подељено још седам станова.

Према речима председника локалне самоуправе у плану је изградња зграда у Доњој Гуштерици, док су радови на новим зградама  у Лапљем Селу у току.

“Поред већ поменутих станова који ускоро добијају своје власнике у Сувом Долу, у плану је и изградња стамбених једниница у Доњој Гуштерици и да подсетим да су у току радови на изградњи зграда у Лапљем Селу, који су такође намењени социјално угроженим породицама и младим брачним паровима и наравно наставићемо да проналазимо адекватна решења за проблеме неших мештана”, истакао је Поповић.

Председник општине Грачаница сваког четвртка у свом кабинету разговара са мештанима наше општине. Према досадашњој евиденцији проблема са којима се мештани обраћају градоначелнику, највише је оних који се жале на незапосленост и стамбена питања.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је разговор са грађанима један од најбољих начина да се сазна шта су горући проблеми и најављује да ће ускоро изаћи листа решених проблема.

Check Also

Двадесет година од злочина у Старом Грацком

Данас се навршава  двадесет година од злочина у Старом Грацком код Липљана, где је 14 …