НАЈНОВИЈЕ

Одржана друга редовна седница одбора за јавне службе

Одбор за јавне службе одржао је данас своју другу редовну седницу. Директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић одговарао је на питања присутних чланова.

На почетку седнице чланови одбора једногласно су усвојили записник са прве редовне седнице Одбора за јавне службе након чега се под другом тачком дневног реда разговарало о тренутној ситуацији у области јавних служби.

Чланови одбора интересовали су најпре за планове одржавања јавних паркова и површина. Трајковић је казао да је општина у процесу формирања Јавно комуналног предузећа а док се ситуација у потпуности са тим не реши општина Грачаница са постојећим капацитетима настоји да све зелене површине максимално одржава док се опрема у парковима набавља преко посебних уговора чија се реализација очекује до јесени.

„Кренули смо и са завршетком старих пројеката који се тичу уличне расвете. Расписали смо тендер за овде у Грачаници јер на једном месту у близини гробља током реализације претходне фазе пројекта старе сијалице нису замење новим лед осветљењем. Уједно имамо и спремљен пројекат за деоницу од Грачанице до Лапљег Села и од Гуштерице до Добротина“, рекао је Трајковић.

Он је подсетио да је пре два дана кренула друга фаза прскања комараца на територији општине Грачаница а пред чалановима одбора образложио је и планове одељења јавних служби који се тичу асфалтирања локалних улица, уређења водоводне мреже и техничким проблемима са електро-енергетском стуацијом у појединим местима на територији општине Грачаница. Такође најавио је и постављање саобраћајне сигнализације на појединим важнијим саобраћаницама.

Погледајте и ...

Петковић: Пацоли не може да се пореди са Ђурићем

Министар у влади Привремених институција самоуправе у Приштини Беџет Пацоли не може ни у чему …