Главна / Вести / Србија / Вучић: Руше шансу да добијемо више него што имамо данас…

Вучић: Руше шансу да добијемо више него што имамо данас…

Председник Србије Александар Вучић упозорио је данас да његови политички противници оспоравањем референдума о Косову и Метохији “руше” шансу да добијемо више него што имамо данас.
Вучић је рекао новинарима да се Косовом бави на дневном нивоу, да дневно чита између 500 и 600 страна докумената, што тајних, што јавних, и да ће пред народ изаћи са предлогом кад буде знао шта је максимум који можемо да добијемо.

Вучић о Савезу за Србију: Не брините, није озбиљно…

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је данас најаву формирања опозиционог блока у Савез за Србију, који је покренуо Драган Ђилас, а коме ће се прикључити и још неке опозиционе странке међу којима је у Народна странка Вука Јеремића, рекавши да очекује да се сви они уједине.

“Очекујем да им се придружи и Бошко Обрадовић, (Милан) Стаматовић. . .па још – како се зове она лопужа из Шапца, онај који је покрао све банке – Душан Петровић, велики лопов, очекујем да се и он придружи. Када ме питате што није процесуиран, па питајте судије и тужиоце које су они постављали…али, озбиљна лопужа”, рекао је Вучић.

Они опљачкали Србију, а сад некоме нешто причају?

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, на питање како коментарише оптужбе да се Србија пљачка уговорима са Кинезима без тендерске процедуре, да те оптужбе долазе управо од оних који су опљачкали Србију.

Како каже, нападају га они који су радили без икаквих студија и пројеката.

Телеоптик “мозак” одбрамбене индустрије, ускоро веће плате

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након обиласка Телеоптика, да ова комапнија, раније потпуно угашена, сада поново живи, да представља мозак наше одбрамбене индустрије и најавио нова улагања у њу и веће плате за запослене.

“Радници овде раде за изузетно мале плате. Нећу ја да вам кажем, ваши руководиоци ће вам рећи за који дан колико повећање плате ће бити. Бићете нешто задовољнији”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре после обиласка фабрике.

О официрима ЦГ на КиМ: Није пријатељски чин

Председник Србије Александар Вучић каже да не би било шта карактерисао тешким речима, али је оценио да свакако није пријатељски чин то што Црна Гора шаље своје војнике на КиМ.

Вучић је подсетио да је премијер Црне Горе Душко Марковић приликом посете Београду и у разговору са њим казао да Црна Гора разуме колико је КиМ болно и тешко питање за Србију и да ће се односити према њему са посебном пажњом, узимајући у обзир и интересе Србије, и оно што Србија каже…

Опет бих навијао за РУ, свако има право да бира…

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, коментаришући утакмицу Русија-Хрватска, да свако у Србији има право да навија за кога жели, да је он лично навијао за Русију, као што би и увек да се сретну та два тима, додавши да не види разлог зашто би навијао за противнике Русије.

“Гледао сам утакмицу, друго полувреме и продужетке, навијао сам за Русију. Пошто су ме неки критиковали … то је моје право. Србија је демокартско друштво у којем свако може да навија за кога жели”, рекао је Вучић новинарима после обиласка фабриек Телеоптик.

Настић:Средства владе омогућила достојанствене услове за рад

Директор компаније “Телеоптик жироскоп” Милан Настић рекао је данас да су средства која је Влада Србије донирала веома значајна и да су омогућила да ова фабрика сада има достојанствене услове за рад.

Он је захвалио председнику Александру Вучићу и влади и нагласио да је оваква фабрика потребна Србији и њеном одбрамбеном систему.

Вучић: Србима није место у КБС, али нема притиска

Србима није место у косовским безбедносним снагам, рекао је данас председник Александар Вучић, истичући да је то његов став, те да нема никаквог притиска на Србе како би напустили те снаге.

„Србија се понаша одговорно, и ми кажемо шта бисмо волели. Међутим поставља се питање – зашто се фомирају те снаге и у складу с којим актом”, рекао је Вучић новинарима.

Извор: Танјуг

Check Also

СНС Нови Бечеј однео убедљиво победу на изборима за Савет месне заједнице Нови Бечеј и Kумане

На управо одржаним изборима за Савет месних заједница у Новом Бечеју и Kуману, општински одбор …