Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић са амбасадором Француске о сарадњи на заједничким пројектима

Поповић са амбасадором Француске о сарадњи на заједничким пројектима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са амабасадором Француске на Косову Дидиером Шабером (Didier Chabert).

Председник Поповић је амбасадора Шабера упознао са стањем у општини Грачаница, као и са пројектима који се реализују у циљу унапређења живота грађана. Разговарали су о политичким, економским и привредним темама, као и о могућностима сарадње на заједничим пројектима. Поповић је госта упознао са потенцијалима, посебно у области туризма, као једне од најважнијих грана развоја општине Грачаница.

Сагласили су се да је унапређење сарадње у интересу грађана, те да је остварива у неколико области, а посебно у култури.

Информативној служби општине Грачаница, француски амбасадор у Приштини Дидер Шаберт је казао да је разговор са првим човеком општине Грачаница протекао у доброј и констуктивној атмосфери. Председнику Поповићу захвалио се на срдачном пријему и истакао да општина Грачаница има потенцијала за развој.

„Нормално је да дођем у општину Грачница која је једна од највећих на Косову. Разговарали смо о ситуацији у локалној самоуправи, економској и развојној перспективи, као и о могућностима сарадње општине Грачаница и Француске у области културе и образовања. Договорили смо да што пре организујемо радни састанак на којем би дефинисали пројекте на којима би могли заједно да радимо, како би побољшали животне услове мештана“, казао је Шабер у изјави општинској Информативној служби.

Састанку су присуствовали и директорица образовања и културе општине Грачаница и аташе за културу Министарства Француске на Косову.

Извор: nasagracanica.com

Check Also

Хотијев саветник позвао Грчку да призна независност Косова

Саветник одлазећег косовског премијера за спољну политику Аљуш Гаши позвао је данас Грчку да призна …