Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Ако ухапшени не буду пуштени до вечерас, дијалога неће бити

Ђурић: Ако ухапшени не буду пуштени до вечерас, дијалога неће бити

Уколико петорица ухапшених у општини Гњилане до вечерас не буду ослобођени, дијалога неће бити “за дуго времена”, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Истакао да је то и порука председника Србије Александра Вучића, као и да су представници Европске уније већ обавештени о томе, али да још нема никаквог одговора.

Марко Ђурић је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да је косовска  полиција ухапсила начелника Косовско-поморавског округа Радована Стојковића, директора Филијале НСЗ Јована Денића, као и Ненада Стојановића, припадника Војске Србије, који живи на КиМ, а ради у Врању.

Такође, ухапшени су и браћа Александара и Предраг Ђођевић, један активни и један пензионисани припадник МУП-а.

“Напад је извршен на бруталан начин, по опробаном сценарију албанских екстремиста, потпуно супортно свему што је договорено на последњем састанаку Вучића и Федерике Могерини, када је јасно и недвосмислено договорено да се овакве ствари неће дешавати, а Албанци преузели обавезу да ће се према нашим људима опходити са поштовањем, што је присуством гарантовала и Могерини”, рекао је Ђурић.

Како је рекао, петорица Срба су ухапшена због вербалног деликта и то у тренутку када се у Лондону састају премијери региона, да разговарају о миру.

“Једини њихов грех је што су се вербално супротставили формирању војске Косова”, рекао је Ђурић.

Извор: Танјуг, РТС

Check Also

Вучевић у Грачаници: Колико вас има овде, толико има Србије на КиМ

У Дому културе у Грачаници одржан је састанак потпредседника Српске напредне странке Милоша Вучевића  и …