Главна / Друштво / Срђан Поповић разговарао са грађанима

Срђан Поповић разговарао са грађанима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је и ове недеље са грађанима. Око двадесетак њих изнело је Поповићу своје проблеме. Кажу да је ово први пут да неко жели да их директно саслуша у покуша да им изађе у сусрет.

Маја Велић са супругом и двоје деце живи у Грачаници. Код председника је дошла да замоли за посао.

„Мој проблем је стално запослење. Годинама радим код приватника. Живим у Грачаници са породицом. Свој проблем сам изнела председнику. Одушевљена сам како ме је примио и саслушао. Обећао је да ће учинити све да ми помогне“, казала је Маја за општински портал.

Незапосленост је проблем и Милоша Васића из Грачанице који је такође данас затражио помоћ по том питању од председника општине Срђана Поповића.

Нерешено стамбено питање био је и ове недеље разлог неких породица да разговарају са председником општине. Такав је случај четворочлане породице Вујовић која веће девет година живи подстанарским животом.

„Проблем није нерешив. Председник нас је саслушао. Сад остаје да чекамо да видимо шта ће бити“, казала је Данијела Вујовић.

Расељена ромска породица из Приштине је пре шест година доживела тешку материјалну штету услед пожара у кући у Грачаници. Отац Џехат и мајка Зухра са четворо деце и деветоро унучади и даље живе у тој кући коју су успели некако да санирају од последица пожара. Данас су код председника Поповића дошли да затраже помоћ у грађевинском материјалу како би реновирали кућу.

„Мој проблем је нерешено стамбено питање. Живимо у кући која је стара неколико десетина година. Само ја остварујем месечна примања и нисам у могућности да почнем градњу а живот у овој старој кући више скоро није могућ. Председник ме је саслушао па видећемо“, казао је Зоран Јовановић иоз Горње Гуштерице.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговараће са грађанима и наредних недеља.

Check Also

Одржан први састанак Радне групе за израду закона о несталим лицима

Судбина 10.006 особа, међу којима више од 4.000 српске националности, које се од краја сукоба …