субота , 15 децембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Исплата првог дела пољопривредних субвенција до краја месеца

„На територији општине Грачаница  у току је жетва али због због лошег времена принос пшенице је слаб“, истакао је у емисији ” Општински час” директор одељења за пољопривреду и шумарство ОГ,  Драгиша Стојановић.

Пољопривредници који су конкурисали ове године за субвенције могу очекивати  ускоро исплату субвенција.

„Ове године је преко 600 газдинстава конкурисало за пољопривредне субвенције. Комисија из Министарства пољопривреде је кренула да утврди стање на терену, тако да сви пољопривредници који су конкурисали за субвенције исплату могу очекивати до краја овог месеца. Директно плаћање укупно за општину Грачаница ће бити преко 300 000 евра. Пољопривредници ове године ће продати по 16 центи пшеницу, мало је већа цена него прошле године. Моја препорука свим људима, који желе да се баве пољопривредом је да се окрену воћарству  јер су мања улагања, а већа је добит“.

Према речима Стојановића , млади људи треба да се окрену  пољопривреди.

„Планови нашег одељења су да  се покрену млади људи, и  да се баве пољопривредом јер једино сопственом пољопривредном производњом могу добити своју плату и посао .Наше подручје је најпогодније за  ратарство али не треба искључити и воћарство. Посебно бих додао да из године у годину имамо све више пчелара. Организујемо разна предавања како би употпунили своје знање о пчеларству. ”

Мали број грантова је додељен суграђанима јер због превелике потребне документације одустају.

“Врата нашег одељења су отворена за све пољопривреднике и не треба да одустају од конкурса за грантове за пољопривреду. Запослени у нашем одељењу ће помоћи на све начине , само је потребна јака  воља пољопривредника да  испуни све тражене услове за један грант”.

Емисију “Општински час” реализује НВО” Центар за медије и економски развој”.

 

 

 

 

Погледајте и ...

Мојсиловић: Војска Србије спремна да одговори свим изазовима и ризицима

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић каже за РТС да грађани немају разлога за бригу …