уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Ђурић честитао Дан општине Звечан

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио је председнику Привременог органа општине Звечан Ивану Тодосијевићу и грађанима Звечана честитку поводом Дана Општине.

„Делећи са Вама радост данашњег празника желим да истакнем да се Звечан из године у годину издваја као кључни центар севера Косова и Метохије, као симбол економског развоја и замајац нових капиталних инфраструктурних пројеката у Покрајини“, стоји у честитки Ђурића.

Ђурић је додао да пројекат „Сунчана долина“ који је покренут треба да мотивише масовнији повратак Срба на КиМ, а Бањска са својим природним , културним и духовним капацитетима да врати ове просторе на карту значајних туристичких дестинација.

„Комбинат Трепча, жила куцавица, не само севера Покрајине, већ и целе рашке области, надживела је ратове и политичке кризе и економске нестабилности, зато што стоји на чврстим темељима, као и наше светиње на Косову и Метохији“, нагласио је Ђурић у честитки.

Ђурић је напоменуо да је сигуран да ће, реализацијом започетих и валоризацијом планираних развојних пројеката, уз сарадњу локалних власти и Владе Републике Србије, Звечан представљати добро место за живот и незаобилазни пут за све људе добре воље, људе са визијом и идејама које ће створити услове за бољи живот нашег народа али и Албанаца и свих грађана општине Звечан.

„Пред нама су многа искушења и сада нам је више него икада потребна мудра и паметна политика, политика која ће чувати наше постојање на овим просторима. А само ако сачувамо наше корене, моћи ћемо да утемељимо и нашу будућност на Косову и Метохији“, наводи Ђурић у честитки.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …