Главна / Вести / Косово и Метохија / Удружење позвало Могерини да ода пошту српским жртвама

Удружење позвало Могерини да ода пошту српским жртвама

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ током последњих сукоба позвали су данас шефицу европске дипломатије Федерику Могерини, која посредује у дијалогу Београда и Приштине, да 18. јула у Бриселу, за када је заказан наставак дијалога, са својим саговорницима ода пошту жртвама монструозног злочина који се тога дана догодио на КиМ 1998.

У оквиру наставка дијалога у Бриселу ће се 18. јула поново састати председник Србије Александар Вучић и председник привремених косовских институција Хашим Тачи.

У саопштењу тог удружења достављеном медијима се наводи да је 18. јула пре 20 година у Ораховцу, Сувој Реци, Ретимљу, Оптеруши извршен злочин масовног киднаповања српских цивила.

Отето је, подсећа се, 15 чланова породице Костић, отети су чланови фамилија Николић, Банзић, Божанић, Крстић, Баљошевић, Благојевић.., а извршили су га припадници, како се наводи, терористичке, злочиначке “ОВК”, којом је командовао Хашим Тачи.

Србија ће, указује се, тога дана обележити годишњицу тог страивчног злочина, који су очинили исти они са којима се, наводе, сада преговара у Бриселу, са онима које “медјународна заједница и ЕУ представљају као миротворце и хуманитарце”.

Чињенице, међутим, говоре другачије – то су ти исти, терористи и злочинци озлоглашене „ОВК“, подсећају из Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ. У саопштењу се истиче и да је за погинуле косметске Србе понижавајуће управо то што се баш на тај дан воде преговори са тим, како наводи, злочинцима.

Удружење породица киднаованих и убијених на КиМ позвало је Могеринијеву да је зато тога дана требало да додје у Београд и посети Спомен собу “Косметске жртве” и ода пошту невино убијеним Србима, Ромима, Горанцима и лојалим Албанцима.

Извор: Танјуг

Check Also

Родитељи младића кажњених због туче протестовали у центру Грачанице

Након што је Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио меру судског притвора осумњиченима …