понедељак , 18 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Покрајински одбор СПС КиМ осудио покушај отимања имовине

 Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије за Косово и Метохију најоштрије осуђује покушај отимања имовине председнику Општиског одбора Социјалистичке партије Србије за Косово Поље Мирославу Величковићу од стране Косовске Агенције за приватизацију и Косовске полицијске службе, наводи се у саопштењу Информативне службе Покрајинског одбора СПС КиМ.

Упркос чињеници да Мирослав Величковић поседују коплетну власничку докуметацију: купопородајни уговор из 1982. године, документацију издату од институција Републике Србије али и од косовских привремених институција за свој плац у Бресју надомак Косова Поља на коме има саграђену породичну кућу и локал, то не спречава преставнике Косовске Агенције за приватизацију и припаднике Косовске полиције да у два наврата предходних дана насилно покушавају да премере Величковићима имовину и даље наставе у процедуру отимања исте.

Овај нечувени поступак власти косовских привремених институција и атак на Мирослава и његову породицу је наставак и још један вид притиска на Српски народ да нестане са простора Косова и Метохије.

Овакав вид притиска, отимање имовине уз помоћ институција, је нешто са чиме се Српски народ на КиМ свакодневно суочава и на жалост тешко одолева.

Покрајински одбор Социјалистичке партије Србије за Косово и Метохију тражи од УНМИК-а, ОЕБС-а и ЕУЛЕКС-а да се коначно озбиљно позабави овим пиатањем и заштити Србе и њихову имовину од косовских институција и “моћних“ појединаца који не презају ни од чега да се дочепају, на разне начине, имовине Срба на КиМ. Такође, тражимо од КФОР-а да спречи косовску полицију да помаже у отимачини применом физичке силе, наводи се у саопштењу Информативне службе Покрајинског одбора СПС КиМ.

Погледајте и ...

Коснет: Косову потребан споразум и одговорно руководство

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, …